Algemeen

Afleverhoeveelheden
Wij leveren spoedmedicatie gewoonlijk hooguit voor enkele dagen tot een week. Voor het restant krijgt u een herhalingsrecept wat u kunt inleveren bij uw eigen apotheek, zodat de reguliere zorg in uw eigen apotheek plaatsvindt.

Betaling
Indien mogelijk zullen wij de medicatie rechtstreeks bij uw zorgverzekeraar declareren. Niet alle geneesmiddelen komen echter voor vergoeding vanuit de basisverzekering in aanmerking. Is dat het geval, dan moet u direct met de apotheek afrekenen. Neem in verband hiermee altijd voldoende contant geld of een pinpas mee. Na betaling kunt u de nota eventueel zelf indienen bij uw zorgverzekeraar. Afhankelijk van uw verzekering en/of aanvullende pakket worden de kosten dan mogelijk alsnog aan u vergoed, informeer hiervoor bij uw zorgverzekeraar. Houdt u er rekening mee dat medicijnkosten onder het eigen risico vallen.

Tarief
In verband met het spoedeisende karakter is het tarief voor een recept in de dienstapotheek hoger dan in een gewone apotheek. Per 1 januari 2022 bedraagt het tarief € 39,31 (incl btw, exclusief de kosten van het geneesmiddel).

Handverkoop toeslag
Op handverkoop artikelen (dit zijn artikelen die zonder recept gekocht worden) hanteren wij een vaste toeslag van € 2,00 per transactie.

Bezorgen
Alleen op speciaal verzoek van de arts kan spoedmedicatie bij u bezorgd worden.